Prihaja jesen

in veliko lepih trenutkov

Ko se ozremo nazaj v prijetno vroče poletje, vidimo, da je društvo živelo in dihalo s člani brez premora. Najbolj aktivni so bili v planinsko pohodniški sekciji, kjer so vsako soboto z veseljem nadaljevali pohode po predvidenem programu, največ v visokogorje, kjer so dosegli celo dva in tri tisočaka . Tudi izletniška sekcija je imela lepe izlete po naši pokrajini in tudi v tujini. Kulturna sekcija pa je z revijo regijskih pevskih zborov na Geossu on obiskom letnega gledališča zaključila aktivnosti do jeseni.
Vse te dejavnosti, kot tudi finančno poslovanje društva je obravnaval upravni odbor na seji v avgustu, ki je delovanje društva pozitivno ocenil. Pisarna društva je bila aktivna vse dni in so jo naši člani z veseljem obiskovali.

September pa je mesec, ko se ponovno pričnejo intenzivne dejavnosti društva. Citrarji in pevci so pričeli z vadbo in pripravami na predvidene nastope. Citrarji bodo jeseni uspešno posneli prvi CD. V oktobru načrtujemo obisk Festivala za tretje življenjsko obdobje v Cankarjevem domu. Izletniška sekcija bo v septembru peljala izletnike na dve trgatvi na Primorsko, tečejo že priprave na priljubljeni za izlet V neznano, pa tudi na vesela druženja do konca leta. Naše športnice se že pripravljajo za nastop na državnem prvenstvu upokojencev v balinanju ki bo 25. septembra in v kegljanju 2. oktobra. Prijave prihajajo že za letovanje v hotelu Delfin v jesenskih terminih. Tudi pogovorna skupina Optimisti je že pričela s tedenskimi srečanji in vas vabijo v svoje vrste. September je tudi čas, ko bomo intenzivneje pričeli z obiski naših članov na domu in v domu Tisje. Pripravljajo se ustvarjalne delavnice, ki marsikateremu članu popestrijo dneve. Ponovno je steklo merjenje krvnega tlaka, holesterola in sladkorja.
8. septembra smo se udeležili srečanja upokojencev Zveze društev upokojencev občin Litija in Šmartno. Zanimanje za to srečanje je bilo veliko, saj se ga je iz našega društva udeležilo kar 75 članov.

Kot ste opazili, bo naša jesen, vse do zime in konca leta, zelo razgibana in vesela. Vse prireditve in dogodke bomo objavljali na naši oglasni deski, v časopisu Občan in na naši spletni strani.

Vsi, ki ste prebrali ta članek lahko povzamete pestro in veselo delovanje našega društva in verjamem, da se bo zopet povečalo zanimanje za včlanitev v naše društvo. To velja predvsem za tiste, ki si želite da zdravi, aktivni in v prijetni družbi preživljati jesen življenja.


Dušan Jovanovič,
predsednik društva
 

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe