Pokrajinske športne igre zasavskih upokojencev

Po skoraj dveletnem zatišju zaradi Covida, so se v mesecu juniju odvijale športne igre Zasavske pokrajinske zveze društev upokojencev, na katerih so sodelovali tudi športnice in športniki našega društva.

Ženska ekipa v kegljanju se je z osvojenim prvim mesto uvrstila na državno prvenstvo. Igralke športne discipline kegljanje s kroglo na vrvici so na Dolah osvojile drugo mesto. Tekmovanje v pikadu je bilo uspešno, saj sta ženska in moška ekipa osvojili bronasto medaljo. Tretje mesto so osvojili tudi balinarji na tekmovanju, ki ga je organiziralo naše društvo na balinišču pri Domu invalidov Litija.

Lov rib s plovcem se je odvijal v Zagorju. Pavle Ceglar je na tem tekmovanju v svojem sektorju osvojil srebrno kolajno. Letošnjih pokrajinskih iger v streljanju in šahu, pa se naši športniki niso udeležili.

Imamo zelo uspešno žensko ekipo v kegljanju, ki vsako leto dosega vidne rezultate na državnih športnih igrah. S tem namenom in ob 70 letnici društva nameravamo konkurirati, da bi se to tekmovanje odvijalo v Litiji.

Mirko Plaznik

 

© 2010-2022 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe