Pokrajinske športne igre zasavskih upokojencev

Po skoraj dveletnem zatišju zaradi Covida, so se v mesecu juniju odvijale športne igre Zasavske pokrajinske zveze društev upokojencev, na katerih so sodelovali tudi športnice in športniki našega društva.

Ženska ekipa v kegljanju se je z osvojenim prvim mesto uvrstila na državno prvenstvo. Igralke športne discipline kegljanje s kroglo na vrvici so na Dolah osvojile drugo mesto. Tekmovanje v pikadu je bilo uspešno, saj sta ženska in moška ekipa osvojili bronasto medaljo. Tretje mesto so osvojili tudi balinarji na tekmovanju, ki ga je organiziralo naše društvo na balinišču pri Domu invalidov Litija.

Lov rib s plovcem se je odvijal v Zagorju. Pavle Ceglar je na tem tekmovanju v svojem sektorju osvojil srebrno kolajno. Letošnjih pokrajinskih iger v streljanju in šahu, pa se naši športniki niso udeležili.

Imamo zelo uspešno žensko ekipo v kegljanju, ki vsako leto dosega vidne rezultate na državnih športnih igrah. S tem namenom in ob 70 letnici društva nameravamo konkurirati, da bi se to tekmovanje odvijalo v Litiji.

Mirko Plaznik

 

Športno udejstvovanje DU Litija

Športno udejstvovanje članov in članic DU Litija je končno polno zaživelo. Tako rekreacijsko kot tekmovalno. Kot v preteklih letih sta meseca maj in junij na tekmovalnem področju rezervirana za regijska tekmovanja društev upokojencev.

DU Litija je bil v mesecu maju in juniju organizator regijskih tekmovanj v šahu za moške ekipe, v balinanju za ženske ekipe, v kegljanju za moške ekipe ter v lovu rib s plovcem. Vsa tekmovanja so potekala v sproščenem in športnem duhu. Za odlično organiziranost smo prejeli veliko pohval udeležencev, prav tako pa smo ponosni tudi na uvrstitve naših ekip, katere so si z zmago na regijskem tekmovanju prislužile tudi udeležbo na državnih prvenstvih ZDUS v posameznih disciplinah, katera bodo potekala v jesenskem času.

Zmagovite ekipe DU Litija:

Ženska ekipa v balinanju: Marija Lambergar, Helena Nemeček , Marinka Probs, Marija Molka, Darja Celestina

Ženska ekipa v kegljanju: Beti Prašnikar, Marinka Probs, Jana Novak, Marjana Kolar

Moška ekipa v ribolovu: Borut Eltrin, Pavle Ceglar, Slavko Škrinjar, Jani Jerina

Ponosni smo na dosežke naših tekmovalcev in tekmovalk.

 Vabimo vse zainteresirane upokojence, ki želijo aktivno preživljati svoj prosti čas v sproščeni družbi, da nam se pridružijo. Veseli bomo vsakogar, ki se nam bo pridružil v balinanju, kegljanju, kegljanju s kroglo na vrvici, šahu, pikadu, ribolovu in prstometu.

 

Referent za šport                                                                                    

Borut Eltrin                                                                                            

 

Memorial Janka Pleterskega in Naceta Božiča

DU Dole pri Litiji je 26. aprila 2022 v na Dolah pri Litiji organiziralo Memorial Janka Pleterskega in Naceta Božiča v kegljanju s kroglo na vrvici. Tekmovanja sta se udeležili tudi ekipi DU Litija.

Ekipa v sestavi Marija Lambergar, Helena Nemeček, Marinka Probs in Marija Molka, je v konkurenci ženske ekipno s podrtimi 303 keglji zasedla odlično drugo mesto in prejela priznanje.

Mešana ekipa v sestavi Borut Eltrin, Sead Kisić, Darja Celestina in Marjeta Tavčar je tekmovala v konkurenci moški ekipno, vendar izven konkurence (vsaj trije moški morajo biti v ekipi), in podrla 293 kegljev, kar bi v konkurenci zadostovalo za tretje mesto.

 

Vodja športne sekcije,                                                                    

Borut Eltrin                    

 

Prvenstvo DU Litija v ribolovu za leto 2022

DU Litija je 28.aprila 2022 na ribniku Mačkovna organiziralo prvenstvo DU Litija v ribolovu za leto 2022.

Tekmovanja se je udeležilo 8 članov DU Litija: Pavle Ceglar, Borut Eltrin, Jani Jerina, Sead Kisić, Jože Lamovšek, Edo Srebrnak, Slavko Škrinjar, Slavko Šinkovec

Uvrstitev:

1, Borut Eltrin 20.250 g,

1. Pavle Ceglar 11.950 g,

3. Slavko Škrinjar 9.380 g,

4. Jani Jerina 3.865 g,

5. Jože Lamovšek 1.620 g,

6. Edo Srebrnak 1.420, g

7. Slavko Šinkovec 1.340, g

8. Sead Kisić 0 g

        

Borut Eltrin, vodja športne sekcije                                                                    

 

Regijsko tekmovanje ZPZ DU v ŠAHU

DU Litija smo bili organizatorji regijskega tekmovanja Zasavske pokrajinske zveze DU v šahu. Tekmovanje je bilo izvedeno 21. aprila 2022 v Domu invalidov Litija in Šmartno pri Litiji, s pričetkom ob 9.30, kjer je vse prisotne pozdravila predsednica DU Litija Irena Kramar.

Tekmovanja so se udeležile tri ekipe in to DU Trbovlje, DU Zagorje in DU Litija.

Tekmovanje je potekalo v hitropoteznem šahu, igralni čas je bil 10 minut po igralcu z dvokrožnim sistemom.

Rezultati

DU Trbovlje : DU Zagorje           7,5 : 0,5 točke

DU Trbovlje : DU Litija               8 : 0 točke

DU Zagorje : DU Litija                5,5 : 2,5 točke

Končni vrstni red : 1.DU Trbovlje 15,5, 2.DU Zagorje 6,0, 3. DU Litija 2,5 točke.

Po koncu tekmovanje so bile podeljene medalje ter prehodni pokal DU Trbovlje.

Organizator tekmovanja DU Litija je pred pričetkom tekmovanja vsem prisotnim ponudil rogljič, kavo in vodo. Po končanem tekmovanju je bila zagotovljena dobra malica s pijačo.

Tekmovanje je potekalo v skladu s Pravili ZDUS.

                                                                     

Borut Eltrin, vodja športne sekcije

 

Šport

V tem letu naj bi v športni sekciji nadaljevali s športno rekreacijsko dejavnostjo.

Prejšnje leto je vsled Corone prišlo do skrčenih programov predvsem na tekmovalnem programu. Člani društva bodo imeli možnost rekreacije v šestih panogah in to v steznem kegljanju, balinanju, pikadu, ribolovu, šahu in kegljanju s kroglo na vrvici.

Sodelovali in tekmovali bomo na tekmovanjih Zasavske pokrajinske zveze in v kolikor bomo uspešni se bomo udeležili državnih športnih iger upokojencev Slovenije, kjer
smo bili na tej tekmovanjih doslej zelo uspešni..

Upamo, da se bodo epidemične razmere za rekreacijo v tem letu izboljšale, s tem pa bi bilo tudi več možnosti udeležbe naših članov, da izkoristijo dane rekreativne dejavnosti in vas vabimo, da se nam pridružite.

Mirko PLAZNIK, vodja športne sekcije

 

© 2010-2022 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe