Program 2021

             

Ustvarjalne delavnice bomo izvedli v dveh terminih z različnimi vsebinami. Spomladanske, od druge polovice januarja do maja, in jesenske, od oktobra do prve polovice decembra. O datumih delavnic in vsebinah bodo člani obveščeni preko oglasne deske, spletne strani in družabnega omrežja Facebook.

Nekaj iz vsebine, ki bo dopolnjena v spomladanskem času: izdelava voščilnic – v različnih tehnikah in z različnimi materiali, polstenje mil, poslikava lončkov s flomastri za keramiko/steklo, strojno ali ročno šivanje različnih izdelkov, izdelava rož iz najlona, krep papirja, itd.

Članice ustvarjalnih delavnic se po predhodni prijavi na razpis Komisije za tehnično kulturo pri ZDUS, kot ljubiteljski mojster/mojstrica ali mentor/mentorica vsako leto udeležujejo rokodelskih delavnic v mesecu decembru v Hotelu Delfin, v Izoli, kjer se zberejo ustvarjalci DU iz cele Slovenije.

Zaradi COVID razmer je bilo srečanje, ki naj bi potekalo v decembru 2020, prestavljeno v leto 2021 - mesec marec ( v kolikor se bodo razmere umirile).

 

Helena ČEBELA, vodja ustvarjalnih delavnic

 

USTVARJALNE DELAVNICE, UTRINKI 2020

Poglejte kako smo to leto pridno delali in se družili na naših delavnicah

Z novo voditeljico ustvarjalnih delavnic Heleno Čebela, so članice preživele prijetne in ustvarjalne trenutke, s katerimi so si popestrile popoldneve. Predstavljamo nekaj utrinkov s teh srečanj in njihovih izdelkov.

Seveda je Corona posegla tudi na to področje in okrnila število srečanj.

Nekaj izdelkov, predvsem voščilnic za potrebe društva, so članice izdelale tudi doma, nekaj izdelkov si lahko ogledate tudi v društvu.

Irena Kramar, predsednica DU

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe