Ustvarjalne delavnice v letu 2021

V spomladanskem času letošnjega leta v DU Litija nismo izvajali ustvarjalnih delavnic zaradi epidemije COVID-19 in posledično uvedenih epidemioloških ukrepov. Ukrepe naj bi se dosledno spoštovalo in to smo upoštevale tudi članice ustvarjalnih delavnic ter svoje ustvarjalno delo opravljale doma.

Na povabilo Kliše kluba (Klub litijskih in šmarskih študentov Litija) smo v mesecu januarju skupaj z U3 Litija in Šmartno, pri projektu Dobrodelna Klišejeva štrikalnica, sodelovale s svojimi izdelki, ki smo jih izdelale doma. Izdelki so bili dani na licitacijo, izkupiček sredstev pa je bil namenjen tistim starostnikom v domu Tisje, ki si težko plačujejo oskrbo.

Komisija za tehnično kulturo ZDUS je v mesecu marcu objavila natečaj za rokodelski izdelek na temo: VSE CVETI IN DEHTI, pri katerem smo z veseljem sodelovale in na ZDUS poslale kar nekaj lepih izdelkov, izdelanih iz različnih materialov. Vsi naši izdelki so razstavljeni v prostorih ZDUS-a, Kebetova 9, Ljubljana. Razstava bo trajala do 31. avgusta 2021.

Trenutno sodelujemo tudi na natečaju KTK ZDUS za rokodelski izdelek na temo: OLEPŠAJMO SE, objavljenem v juniju mesecu, z izdelavo nakita iz različnih materialov. Postopek ocenjevanja še ni zaključen.

Ker je letošnje leto kulturno leto Josipa Jurčiča, je društvo U3 Litija in Šmartno razpisalo natečaj na temo Kozlovska sodba v Višnji gori. Za slednjega sta izdelka s strani našega društva pripravili naši ustvarjalki Zali in Marta. Izdelka si v mesecu avgustu lahko ogledate razstavljena v knjižnici Daneta Zajca Moravče.

V času, ko so ukrepi dovoljevali druženje do več oseb, smo se članice sestale v prostorih društva in izdelovale voščilnice za potrebe društva iz vnaprej pripravljenih polizdelkov, ki smo jih ustvarile doma. Na ta način smo lahko izdelale večje število voščilnic.

Povezali in dogovorili za sodelovanje smo se tudi z Domom Tisje in v mesecu juniju izvedli delavnico z oskrbovanci, kjer smo skupaj iz prej pripravljenega materiala izdelovali voščilnice. Bilo je lepo, zanimivo druženje in tovrstnih druženj se veselimo tudi vnaprej.

                                                                                                                              

VODJA DELAVNIC                                                                                                             

Helena Čebela

 

© 2010-2022 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe