Na Zasavski Sveti gori

Zaključno letno srečanje

V mokrem, deževnem in meglenem jutru smo se člani Planinsko pohodniške sekcije društva, v soboto 12. decembra, zbrali na železniški postaji v Litiji. To pot nismo čakali na avtobus, temveč smo se z vlakom odpeljali do železniške postaje Sava. Izstopili smo in krenili po strmi in razmočeni poti proti Tirni in naprej na Zasavsko Sveto goro. Kljub slabemu vremenu smo bili dobre volje in veseli, da smo se zopet srečali, saj smo prijatelji in pred seboj smo imeli skupno pot in cilj.
Na vrh Sv. Gore smo prišli ob 11.00 uri. Posedli smo se v lepi planinski koči, kjer smo si naredili prijetno vzdušje. Sledil je kratek program, saj je bil to zaključni pohod v tem letu, ko smo praznovali tudi 20. letnico naše sekcije. Zahvalili smo se vodji sekcije Stanetu Jerebiču za ves trud in aktivnosti. Stane Jerebič pa se je pohodnikom zahvalil za dobro udeležbo na pohodih z željo, da bi tako nadaljevali tudi v naslednjem letu 2013. Udeležence sta prišla pozdravit tudi sedanji predsednik društva Dušan Jovanovič in prejšnji predsednik Janez Kres, pa tudi predsednik Planinskega društva Litija Roman Ponebšek, kjer večina članov sodeluje kot seniorska sekcija tega društva, ter predsednik MDO Borut Vukovič.

Čestitali smo tudi Olgi Kos in Stanetu Jerebiču, ki sta v teh dne praznovala rojstni dan. Sledilo je kosilo. Žejo smo pogasili z dobro kapljico. Pevski zborček sekcije je zapel nekaj pesmi. Zaželeli smo si, da bi bili zdravi in srečni v novem letu 2013 in da bi bilo veliko sončnih sobot za pohode v hribe, čeprav nas tudi včasih malo slabše vreme ne ustavi.

Nato smo se poslovili in odpravili proti domu. Kljub turobnemu vremenu je bilo lepo!

Pohodniki tudi do konca leta še ne bodo mirovali. V soboto 22. decembra je pred njimi še zadnji letošnji vzpon na Črni vrh in Javornik.


Foto: Nuša Rozman, Dušan Jovanovič 

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe