Program za leto 2013

Živimo v času, ki nam trenutno ni najbolj naklonjen, saj nam iz vseh strani grozijo omejitve finančnih sredstev. Na srečo pa mi v društvu in v njeni Kulturni sekciji ne potrebujemo velikih denarjev, da napolnimo svojo dušo in poskrbimo še za kulturne užitke naših članov. Skoraj ni prireditve, kjer ne bi sodelovala vsaj ena od skupin kulturne sekcije, največkrat pa se povežemo in se predstavimo skupaj. Tako za leto 2013 napovedujemo:

Nastope obeh naših pevskih zborov, ženskega pevskega zbora Mavrica in Mešanega pevskega zbora. Oba zbora delujeta že vrsto let in naše društvo brez njih resnično ne bi bilo to, kar je. Pevci poleg sodelovanja na internih in občinskih prireditvah vsako leto pripravijo letni koncert, v letu 2013 pa bodo že 15. leto organizatorji srečanja upokojenskih pevskih zborov Zasavja in Posavja na GEOSSu.. Vadijo enkrat tedensko in se na vso moč trudijo pridobiti nove moči.
Za vezno besedo, na vseh pevskih in drugih kulturnih prireditvah v društvu, že tretje leto poskrbi Literarna skupina, ki ima v svojih vrstah ljudi, ki so vešči napisati kaj lepega. Nabralo se je tudi veliko še neobjavljenih pesmi, za katere bo treba v prihodnjem letu najti način, da ugledajo luč sveta, verjetno drugače, kot lani izdani literarni zapisi v knjižici Mozaik spominov. Druga pomembna dejavnost te skupine je Bralna značka. 16 članov je v letu 2012 že drugič prejelo Priznanje srčne bralke/bralca in želimo, da bi bilo srčnih bralcev v letu 2013 še več. Program bomo obogatili še s strokovno ekskurzijo in tako naše druženje dodatno popestrili. Veseli bi bili, da se pridruži še kdo, ki mu je tovrstna dejavnost blizu.
Citrarji oz. njihov citrarski orkester je še vedno posebnost v slovenskem prostoru, saj so edini, ki delujejo na ta način. Prihodnje leto bodo praznovali 5. obletnico in ob tej priliki pripravili koncert s predstavitvijo svojega CD-ja, ki ga že pripravljajo. Na vseh naših prireditvah pa so dobrodošli tudi pogumni posamezniki ali dvojice, ki nam priskočijo na pomoč in zaigrajo na citre za svojo in našo dušo.

V vseh naših skupinah ste novi člani dobrodošli. Potrebujete le malo poguma in volje. Prisrčno vabljeni.

Iva Slabe, vodja kulturne sekcije

26.12.2012
 

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe