NAŠ CITRARSKI ORKESTER

Litijski citrarji SREBRNE STRUNE, ki delujemo v okviru kulturne sekcije pri DU Litija smo bili v letošnjem letu zelo dejavni.

Kljub temu, da nas je v času epidemije Covid-a in še po njem prizadel velik osip članstva, pa so se nam sedaj pridružile tri članice citrarske skupine NOTICE, ki redno hodijo na naše vaje, ena kitaristka in na nastopih kontrabasist ter harmonikar, tako da sedaj spet lahko delujemo kot pravi orkester.

V mesecu marcu in aprilu smo tako že imeli kar nekaj nastopov: sodelovali smo na citrarskemu abonmaju v Žalcu, bili gostje na koncertu citrarske skupine NOTICE v Domžalah in na 25. letnici citrarskega orkestra Brežice.

V manjši sestavi smo sodelovali v projektu »Dan za spremembe« in imeli nastope v Domu starejših občanov Tisje in v enoti ŠMELC v Litiji. Stanovalci domov imajo tovrstne obiske radi, saj jim popestrijo življenje in spremenijo vsakdanjik bivanja v domu.

Za nas citrarje pa je bil nepozaben prav nastop v viteški dvorani na gradu Brežice. Številno občinstvo, ki je do zadnjega kotička napolnilo to čudovito dvorano, je lahko uživalo ob čustveno polnem programu, ki ga je pripravila in vodila tudi naša profesorica Anita Veršec. Prav ona ni zgolj učiteljica in umetniški vodja obeh orkestrov, ampak je gonilna sila, polna idej in neomajna za dosego ciljev, za nas citrarje pa vedno dobre volje.

Bili smo najstarejši citrarji in smo na koncertu nastopili kot prvi z uvodno pesmijo »Bo moj vnuk še pel slovenske pesmi?« in v nadaljevanju, ki je sledilo so na koncu prav mladi citrarji dali obljubo, da bodo še peli naše lepe slovenske pesmi, kar je občinstvo nagradilo z bučnim aplavzom.

V viteški dvorani smo litijski citrarji nastopili že petič, seveda vedno po zaslugi naše prof. Anite, ki nas vedno znova dvigne, da ne obupamo in nam vliva samozavest in s tem novo vrednoto na jesen življenja.

Mili Penčur

 

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
08 381 81 63
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
2345428

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe