OD MLADOSTI DO MODROSTI STOPAMO SKUPAJ

je bil naslov razstave, ki je bila sveža, barvita, paša za oči in dušo.
Svet za medgeneracijsko povezovanje v občini Litija je letos postavitev razstave v avli Občine Litija zaupal Društvu U3 Litija in Šmartno, kjer je sodelovalo tudi naše društvo z izdelki, nastalimi na ustvarjalnih delavnicah, ki sem jih v marcu prevzela kot vodja.
To pa ne bo edino sodelovanje na različnih dogodkih, zato je bilo potrebno revitalizirati, pomnožiti ustvarjalne vrste z novimi močmi, spretnimi rokami in mladimi prostovoljci. Tako se je sedaj številka članic ustvarjalnih delavnic povzpela na blizu dvajset. Nastal je tudi bogat program dela, ki sledi zahtevam našega sodelovanja in potrebam društva.
Pod vodstvom mentoric in vodje delavnic so nastali zanimivi izdelki: stekleni, porisani kozarčki za različne namene (vanje lahko postaviš čajno svečko …), košarice, muce in mačkoni različnih oblik in velikosti (kot okras, obešanka, slika, blazina ali mehka igrača), vmes pa je bilo izdelanih veliko voščilnic.
Pred nami so pomembne razstave, prireditve in sodelovanja: na Festivalu skupnosti se bomo na stojnici predstavili s svojimi novimi izdelki, nekaj dni za tem sodelujemo na Dnevih medgeneracijskega sožitja (DMS) na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, Poletna muzejska noč 2024, pred Mestnim muzejem Litija,  bo v znamenju mačka Murija (od 6. junija dalje bo v muzejskih prostorih tudi razstava na to temo), v avgustu bomo sodelovali na Počitnicah pred muzejem … Jeseni nas čakajo društveni dogodki, ki bodo zahtevali veliko naše angažiranosti.
A z dobro načrtovanim delom, energijo, povezovanjem nam bo uspelo.

Klavdija Mežnar, vodja delavnic

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
08 381 81 63
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
2330498

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe