Opravljeno delo društva v osmih mesecih letošnjega leta in pogled v naprej

Nepredstavljivo hitro je minilo teh osem mesecev, v katerih smo se trudili, da vam popestrimo tretje življenjsko obdobje, vas ključimo v dejavnosti v katerih uživate in tako
izpolnimo del vaših želja in potreb.
V tem kratkem zapisu želim omeniti uspešno opravljene naloge, ki jih ni bilo malo, tudi zato, da vam damo možnost in priložnost, da naše delo sami ocenite in nam hkrati s svojimi predlogi in udeležbo pomagate pri delu tudi v prihodnje.
Že v začetku leta smo pripravili brošuro o delu društva v letu 2023, ki jo vsak član prejme pri plačilu članarine. V mesecu marcu smo na Zboru članov predstavili delo društva v preteklem letu, finančni plan in finančni načrt in vas seznanili z delom društva in finančnim načrtom tudi za letošnje leto.
Za materinski dan smo obiskali stanovalce doma v Tisju in Šmelcu in jih razveselili s kulturnim programom. Organizirali smo že 22. regijsko srečanje upokojenskih pevskih zborov Zasavja in Posavja na Geoss-u. V mesecu maju smo bili aktivni udeleženci na Dnevih medgeneracijskega sožitja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, v organizaciji ZDUS-a. Naše društvo je sodelovalo na dveh stojnicah. Na prvi so bili prikazani izdelki, ki nastajajo pod spretnimi rokami naših članic, pod vodstvom mentorice Helene Čebela. Na drugi stojnici pa so potekale delavnice kaligrafije, ki jih že vrsto let izvaja predsednica U3 in članica našega društva, Milena Dimec. Na uricah poezije je svojo pesem predstavila Slavka Matoz. Mešani pevski zbor, pod vodstvom Marjane Kolar, pa je kot izbrani zbor regijskega srečanja sodeloval na 45. državnem srečanju pevskih zborov.
Citrarski orkester Srebrne strune, z umetniško vodjo Anito Veršec, je sodeloval na abonmaju v Žalcu, na koncertu društva Citro Prekelj v Črnomlju in koncertu citrarjev v Sevnici. Tudi na različnih prireditvah v Občini Litija so bili citrarji zraven. Za ljubitelje družabnih iger smo v okviru socialne sekcije pripravili družabne igre, kjer ste lahko igrali različne zabavne igre, vsako prvo sredo pa zaplesali na plesnih uricah, ki so odlična priložnost za druženje. Vodja obeh dogajanj je bila Marjana Kolar. Za naše člane smo organizirali 7 dnevno letovanje v Banji Vručici. V mesecu juniju smo predstavili knjigo Lahkih nog naokrog, ob 30 letnici planinske sekcije, ki jo je s pomočjo planincev pripravila Vida Vukovič.
Za organizirane izlete po Sloveniji in v tujini je poskrbel Ivan Simonič, za tiste ki radi ohranjate kondicijo pa je pohodniška sekcija, ki jo vodi Nuša Rozman, organizirala številne pohode po čudovitih, bolj ali manj zahtevnih poteh širom Slovenije. Na voljo so vam bile tudi športne dejavnosti, ki jih organizira vodja sekcije Borut Eltrin. To so balinanje, kegljanje, ribolov in šah. Sodelovali smo na zasavsko pokrajinskih športnih igrah in dosegli prvo mesto v prstometu. Organizirali smo tudi poučna predavanja, ki so bila vedno dobro obiskana. Kar nekaj članov se je razveselilo učenja uporabe pametnih telefonov in računalnika, kjer je pridno pomagala naša, žal že nekdanja sodelavka, Brigita Ulčar. Pomagali smo vam pri iskanju mojstrov kot so električarji, mizarji in tistih, ki so pripravljenih pomagati pri hišnih opravilih (košnja trave, delo na vrtu, čiščenje stanovanja) Nudili smo tudi pomoč pri naročanju k zdravniku, ki postaja za starejše zahtevno opravilo. Za sprostitev ste se lahko udeležili meditacije, ki jo je dvakrat mesečno izvajala Marjeta Tavčar
Kot že vrsto let se je potekal projekt »Starejši za starejše« pod vodstvom koordinatorke Zdenke Drnovšek. Prostovoljke so obiskovale starejše, ki potrebujejo kakršnokoli pomoč in ne morejo sami aktivno delovati v društvenih aktivnostih. Za okrogle obletnice rojstnih dni pa naši člani prejemajo voščilnice, ki nastajajo v delavnicah naših prostovoljk.
Tudi stanovanjska komisija, ki jo vodi Brigita Rozina, ni počivala in zbirala vloge za pridobitev stanovanja. Kadrovska služba je pod vodstvom Milene Urbič spremljala delovanje članov in predlagala priznanja za najbolj zaslužne.
Naše delo ste lahko spremljali na naši oglasni deski, na spletni strani društva , ki jo urejata Iva in Adi Slabe, na družbenih omrežjih ter v časopisu Občan.
V društvu upokojencev verjamemo, da je opravljeno delo dokaz, da lahko skupaj zgradimo močno in podporno skupnost, ki premaguje osamljenost in nam omogoča, da svoja leta preživimo polno in zadovoljno.
Vsem, ki ste naši člani, se zahvaljujemo za zaupanje, vsem aktivnim članom za sodelovanje, vsem tistim, ki pa še oklevate vstopiti v naše vrste, pa PRISRČNO VABLJENI.

 

  Predsednica DU Litija Irena Kramar

 

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
08 381 81 63
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
2303493

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe