DAN ZA SPREMEMBE

Dan za spremembe, ki poteka pod okriljem slovenske filantropije, vabi vse ljudi v Sloveniji, da sooblikujemo boljšo družbo. Akcije, ki so letos potekale pod sloganom ZA(ČUTIMO) DOBRO lahko rešujejo aktualne probleme in izboljšujejo kakovost bivanja. Prostovoljke iz projekta »Starejši za starejše« društev upokojencev Litija, Šmartno pri Litiji in Gabrovka smo se tudi letos pridružile tej vseslovenski akciji. Koordinatorke smo se dogovorile, da dan za spremembe izpeljemo na dveh lokacijah in to je v Domu Starejših občanov Tisje v Črnem potoku in v njegovi enoti v Šmelcu v Litiji. Prostvoljke so napekle slaščice, prinesle sadje in kavo. Vse to je bilo dostavljeno v oba Domova in postreženo. Organizirale pa smo tudi kulturni – glasbeni program.

Zjutraj smo se najprej zbrale v DSO Tisje v Črnem potoku. Po uvodnem pozdravu predsednice DU Šmartno pri Litiji ge. Mrzel so nastopile mlade glasbenice in pevke pod vodstvom ge. Celestina Marije, ki jih je spremljala na klaviature. Peti so pomagale tudi članice PZ Zvon. Program je povezovala ga.Marinka Vidgaj, ki je s seboj pripeljala tudi mlada gosta, učenca glasbene šole Litija. Komaj osem letna flavtistka je zaigrala pesem Piščanček, enajst letni fant pa je na harmoniki zaigral ljudski pesmi. Z žarečimi očmi, nasmehih na obrazih in pesmijo na ustih je sodelovalo več kot 50 stanovalcev. Zaposlena v Domu se je v imenu vseh stanovalcev zahvalila za naš obisk, slaščice in darila in povedala, da smo res vsem na ta dan spremenili na bolje, bolj vesel in razigran. Poslovile smo se z najlepšimi željami.

Enak program smo izvedle še v Šmelcu in ob pesmi Mi se imamo radi smo se vse prostovoljke in stanovalci prijeli za roke in veselo zapeli. Vsakega posebej so se dotiki tudi čustveno dotaknili. Pogledi in nasmehi stanovalcev so pokazali, da uživajo z nami. Tudi v Šmelcu so se nam zahvalili za lepo dopoldne ter nas v zahvalo tudi pogostili.

Razpoloženje stanovalcev v obeh Domovih se je z našim obiskom dvignilo, vsi smo začutili »dobro«, ki nas je obkrožalo. Srečni pogledi, lučke v očeh in nasmehi so nam prostovoljkam povedali vse. Ta dan je bil drugačen od ostalih. Popoln za stanovalce in za nas.

Menimo, da je letošnji slogan vseslovenske akcije »ZA(ČUTIMO) DOBRO« pravi. Vsak dotik, vsak nasmeh, vsak čisto majhen pogovor, mnogo pomeni osamljenim.

Tako vedo, da niso pozabljeni od družbe. Želja vseh je bila, da se prav kmalu spet vrnemo in popestrimo njihov vsakdan.

Prostovoljke društev upokojencev Litija, Šmartno pri Litiji in Gabrovka

 

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
08 381 81 63
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
2330601

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe