Praznično vzdušje v Domu Tisje – Črni potok: Dan, poln presenečenj in veselja

V torek, 20. marca, je bilo v Domu za starejše občane Tisje – Črni potok prav posebno praznovanje, posvečeno trem pomembnim praznikom: dnevu žena, materinskemu dnevu ter praznovanju moških, dneva mučenikov. Zaposleni so skupaj s stanovalci pripravili izjemno prijeten kulturni program, ki je navdušil vse prisotne.

Ob prihodu v dvorano doma so stanovalci že lahko začutili praznično vzdušje, ki je vladalo v zraku. Zaposleni so pripravili projekcijo, ki je zajela vse tri praznične dni, da bi stanovalcem popestrili večer in jih spomnili na lepe trenutke, povezane s temi prazniki. Domski pevski zbor je svojim stanovalcem pričaral pravo glasbeno poslastico s pestro paleto slovenskih pesmi, ki so se dotaknile srca vsakega prisotnega.

Posebno presenečenje so doživeli moški stanovalci, ki so bili obdarjeni s suhimi slivami in brinovo vejico, kot simbolom praznika mučenikov, ki jih podaril Društvo upokojencev Litija. Njihove reakcije so bile neprecenljive, saj so bile oči vseh prisotnih polne topline in hvaležnosti za gesto, ki je polepšala njihov dan.

Po prijetnem kulturnem programu je sledila obilna večerja, ki je vsem prinesla dodatno zadovoljstvo in veselje. Mladi muzikantje ansambla Lesarji so poskrbeli za glasbeno podlago, ob kateri se je večina stanovalcev odločila za ples, kljub morebitnim telesnim omejitvam. Njihova radost in smeh sta napolnila dvorano, pričarala pa sta tudi občutek skupnosti in povezanosti med vsemi prisotnimi.

Celoten dogodek je bil poln topline, veselja in hvaležnosti, ki so se zrcalili v očeh stanovalcev. Praznovanje je pustilo nepozaben pečat v srcih vseh udeležencev in poudarilo pomen medsebojnega spoštovanja, skrbi ter medgeneracijskega sodelovanja.

SZS Društva upokojencev Litija

Zdenka Drnovšek

 

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
08 381 81 63
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
2330553

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe