Srečanje starejših članov 2023

Društvo upokojencev Litija je tudi letos, 19. oktobra, pripravilo tradicionalno srečanje članov
starejših od 80 let, udeležilo se jih je 60. Namen je bilo seznanitev z delom društva, pogostitev in družabno srečanje. Veselimo se tega srečanja, da ohranimo povezanost z društvom in da se srečamo na ta način vsaj enkrat na leto.
Predsednica DU Irena Kramar je v uvodnem nagovoru pozdravila udeležence in goste in jih seznanila z dejavnostjo društva, ki se je v novem mandatu vodstva usmerilo v bolj sodobni program, poleg tega pa obdržalo tudi dejavnosti in preteklega obdobja. Navzoče je seznanila z aktivnostmi organov, pa tudi z delom komisij, ustvarjalnih delavnic in medgeneracijskega sodelovanja s šolo in Domom starejših občanov v Litiji in Črnem potoku. O aktivnosti sproti obveščamo v glasilu Občan in na spletni strani DU.
Navzoče je povabila , da se nam pridružijo pri dejavnostih, ki jih zmorejo: kot so družabne igre, učenje na pametnih telefonih, ki je vsak četrtek v našem društvu, in na razna poučna predavanja. Seveda pa tudi na pohode in izlete, tisti ki to zmorejo. Trudimo se povečati članstvo, predvsem pa prostovoljke, ki bi obiskovale starejše na domu.
Slavka Matoz je popestrila srečanje z recitacijo svojih pesmi, prisrčno pa ga je spremljal na harmoniki Litijan Marko Krebs in spodbudil navzoče da so mu pritegnili s petjem k znanimi melodijami.
Kosilo je bilo izvrstno, s kozarcem pijače in sladkarijami, ki so jih pripravile prostovoljke, ki so udeležencem razdelile tudi osebno pripravljena darilca.
Navzoče je pozdravil tudi župan Franci Rokavec in poudaril, da je društvo s svojimi
aktivnostmi zgled v lokalni skupnosti. Poudaril je tudi koristnost Sopotnikov, ki lajšajo življenje veliko starejšim.
Žal pa je mesto in številne občane v avgustu in septembru prizadelo neurje, predvsem poplave in poškodovanje dveh mostov, v Jevnici in na Savi, ki jih bomo postopno obnovili, da bodo kot novi, prav tako komunalne objekte. Občina se trudi pridobiti čim več sredstev za sanacijo škode.
Zaželel je tudi v bodoče veliko zdravja in prijetno sodelovanje.
Predsednica DU LITIJA Irena Kramar se je zahvalila vsem, ki so že vrsto let naši člani, zato je prav, da se j vsaj enkrat na leto
srečamo in se pogovorimo in poveselimo, da ohranimo povezanost z društvom in da se
srečamo tudi stari znanci, mnogi le enkrat na leto, prav tukaj.
V imenu udeležencev se zahvaljujem za lep dan in prijetno druženje.

Martina Kralj

 

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
08 381 81 63
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
2333738

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe