S »PIRATI« PO LJUBLJANICI

 Torek, 22. 8. 2023, je Izletniška sekcija pripravila izlet – z ladjico po Ljublanici.

Nekateri člani so na tem izletu bili že lani, nekateri smo bili prvič. Zbrali smo se na železniški postaji in se odpeljali z vlakom do Ljubljane. Počasi – turistično, smo se sprehodili do Tromostovja, kjer je imela ladjica Pirati začetek vožnje. Točno ob 11. uri smo pričeli z vožnjo.

Na mizi so nas čakale dobrote vseh vrst – predjed, glavne jedi, solate, sladoled in veliko tekočine različnih vsebin.

Panoramska plovba odkriva nove poglede na mesto Ljubljana. Presenetijo nas detajli in skriti kotički, ter čudoviti razgledi z ladijske palube. Paluba je pokrita in zaprta s steklom, tako, da je možna plovba z njo ob vsakem vremenu. Tudi ta dan je bilo vroče, a tega na ladjici ni bilo občutiti, saj je ob počasni vožnji ves čas pihal nežen vetrič.

Z rečne perspektive smo si ogledali Tromostovje, Čevljarski in Zmajski most, Plečnikovo tržnico in zapornice, živahne rečne bregove, staro mestno jedro, Trnovski pristan in Špico.

Plovba v Krajinski park Ljubljansko barje je edinstvena priložnost za ogled neokrnjene narave in edinstvenih živalskih vrst.

Po treh urah plovbe, smo bili vsi zelo zadovoljni s plovbo, videnim in postrežbo na ladjici. Ob izkrcavanju smo naredili skupinsko sliko, potem pa vsak zase odšel domov.

Hvala gospodu Ivanu Simoniču in Piratom za lep dan.

V imenu 23-ih udeležencev, zapisala Marjana Kolar

 

DU Litija

Naslov:
Jerebova ulica 3,
1270 Litija

Telefoni:
08 381 81 63
040 983 988

E-mail:
info@dulitija.si

TRR: SI56 6100 0000 9412 063 pri Delavski hranilnici
Število ogledov:
2330535

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe