4.11.2010 Srečanje starejših od 80 let

Slavka Hribar 100 letnica

Gospa Slavka je se je rodila 9. marca 1922 v Boriškovi družini v Lešah, vasica je blizu Tirne. V družini se je rodilo 13 otrok, Slavka je bila deveta. Spoznala je svojega moža Zvoneta Hribarja, sina znanega litijskega čevljarja Hribarja, soseda Boriškove gostilne. V zakonu se jima je rodila hči Beba, s katero še sedaj prebivata skupaj v Ulici bratov Poglajen v Litiji. Del svoje delovne dobe je opravila v menzi Predilnice Litija.

Jubilej, stoti rojstni dan je praznovala svečano. Obiskali so jo vsi sosedje, bil je pravi žur, saj je za veselo vzdušje poskrbel znani harmonikar gospod Bola. Zabavno je bilo celi dan. Veselje pa se je nadaljevalo tudi naslednji dan, ker je gospa Slavka urejena, mladostna, razpoložena s svojo hčerjo Bebo sprejela predstavnike Društva upokojencev Litija, s predsednico, vodjo socialne sekcije in dolgoletnim predsednikom društva Janezom Kresom, ter in župana podžupanjo Občine Litija.

 Vsi smo ji zaželeli še naslednjih deset let trdnega zdravja, obdarili smo jo s priložnostnimi darilci in lepimi šopki cvetja. Srečanje je bilo prijetno, saj smo obujali spomine. Gospa Slavka je zelo priljubljena v celem naselju, saj je ljubiteljica cvetja in urejenosti okoli domače hiše. Zdaj pa to z veseljem nadaljuje hčerka Beba z družino. Gospa Slavka je ena najstarejših članic našega društva, ki mu je zvesta 38 let, za kar ji tudi prisrčno čestitamo!

  DU Litija

 

Delfin

 

© 2010-2023 Društvo upokojencev Litija | Ureja Iva Slabe, oblikovanje in postavitev Adi Slabe